Leidinggeven & management

De voordelen van een leidinggevende functie bij een kleinere gemeente als de onze? Je zit dicht op het politieke bestuur en bent betrokken bij alle grote vraagstukken. Want welk team je ook aanstuurt, je werkt opgavegericht en dus over de teamgrenzen heen. De lijnen zijn kort en jouw mening doet ertoe. Je krijgt dus alle ruimte om initiatieven te nemen en invloed uit te oefenen op de uitdagingen van deze tijd.  

Het kan wél! 
Of jouw team of cluster zich nu richt op jeugd en zorg, openbare ruimte, vastgoed, bedrijfsvoering of werk en inkomen, je kunt rekenen op bevlogen en enthousiaste collega’s. We werken binnen onze gemeente namelijk allemaal volgens de ‘het-kan-wél-houding’. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord: je geeft je medewerkers de ruimte om te groeien. En jij op jouw beurt krijgt van de directie alle vertrouwen om uitdagende projecten en programma’s te managen. Extra mooi daarbij is dat we financieel een heel gezonde gemeente zijn. Behalve veel vrijheid heb je dus ook de middelen om je ideeën tot uitvoering te brengen. 

Dit vindt Hanneke, teamleider Zorg, het leukst aan het werk: 
“Juist in een kleine gemeente word je als leidinggevende uitgedaagd en krijg je veel verantwoordelijkheden. Er spelen grote vraagstukken, dus er ligt veel werk. Maar het fijne is dat er aandacht is voor je werk-privébalans. De directie stimuleert je om kritisch naar je eigen werkdruk te kijken en op een gezonde manier met je tijd om te gaan.

De voordelen van een leidinggevende functie bij de gemeente Losser? Je hebt invloed op alle grote vraagstukken die hier spelen.

Uitgelichte vacatures

Er zijn geen uitgelichte vacatures. Bekijk alle vacatures of maak een vacature alert aan.

Drie redenen om te kiezen voor een leidinggevende functie:

Je werkt aan diverse en uitdagende vraagstukken.
Onze kernen mogen dan een dorps karakter hebben, we zetten de schouders onder grootstedelijke problematieken. Van het klimaat en de vergrijzing tot huisvesting. Tegelijkertijd worden we niet voor niets de Schatkamer van Twente genoemd. Leuk toch, om er mede voor te zorgen dat het in Losser onmeunig mooi wonen, werken en recreëren is en blijft! 

We gaan voor dienend leiderschap.
Goed werkgeverschap is onze topprioriteit. Er heerst vertrouwen en gelijkwaardigheid op en tussen alle niveaus. Bovendien – en dat is vrij uitzonderlijk in gemeenteland – volgden alle leidinggevenden én het directieteam de opleiding dienend leiderschap. Zodat we al onze medewerkers nóg beter kunnen ondersteunen en stimuleren om hun verantwoordelijkheid te pakken en te groeien.  

Je bouwt een mooi netwerk op.
Doordat we integraal denken en teamoverstijgend werken, leer je in korte tijd al je collega’s goed kennen. Daarnaast onderhoud je veel externe contacten, zoals met Enschede en andere gemeenten, en bedrijven en instanties in het fysieke of sociale domein. Ook inspirerend: via het platform
Twentse Kracht kom je in verbinding met professionals van zo’n 22 overheidsinstanties.