Werk, inkomen en zorg

Extra bijstand voor speciale uitgaven of schulden. Hulpmiddelen vanwege een lichamelijke beperking. Vragen over opvoeden. Begeleiding naar een betaalde baan. Letterlijk alle inwoners kunnen onze hulp nodig hebben. Hoe mooi is het dat jij hen op zulke belangrijke momenten vooruithelpt? Want dat is wat je doet als je kiest voor onze afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg. Of je nu aan de slag gaat als inkomensconsulent, arbeidsdeskundige, trajectbegeleider, accountmanager, WMO consulent of jeugdconsulent: jij helpt mensen (opnieuw) in het zadel. En speelt daarmee een rol van betekenis in hun levens. 

De kracht van Losser: korte lijnen en integraal werken 
Vaak komt een hulpvraag niet alleen; een casus kan raakvlakken hebben met meerdere onderdelen, zowel binnen het sociaal domein als daarbuiten. Hoe fijn is het dat je op zo’n moment even kunt binnenlopen bij een collega of andere maatschappelijke organisaties die in ’t Lossers Hoes gevestigd zijn? Dat gaat heel makkelijk, omdat in onze kleine gemeente de lijnen kort zijn. Ook werken we in Losser opgavegericht, waarbij we team- en afdelingsoverstijgend kijken naar maatschappelijke vraagstukken. En dat komt onze hulpverlening richting onze inwoners alleen maar ten goede. 

Dit vindt participatieconsulent Elma het leukst aan het werk: 
“In mijn werk kan ik écht van betekenis zijn voor een ander en dat geeft me veel voldoening. Zo help ik diverse statushouders om hun weg te vinden in een voor hun nieuwe samenleving. Bijvoorbeeld door ze te helpen vrijwilligerswerk of een betaalde baan te vinden. Mensen zijn me vaak erg dankbaar en laten dat ook echt merken. Een van mijn cliënten stuurde me op Moederdag speciaal een berichtje om me een heel fijne dag te wensen. Het zorgde voor een brede glimlach op mijn gezicht!” 

 

 

Sta jij klaar voor onze inwoners als zij hulp nodig hebben?

Uitgelichte vacatures

Er zijn geen uitgelichte vacatures. Bekijk alle vacatures of maak een vacature alert aan.

Drie redenen om te kiezen voor het vakgebied werk, inkomen, jeugd en zorg: : 

Je krijgt veel speelruimte.
We willen onze inwoners zo goed mogelijk helpen. Daarbij werken we volgens de ‘wat-kan-wél-houding’. Dat ga je zeker merken als je bij ons aan de slag gaat. Je krijgt én voelt bij ons de ruimte om bij vraagstukken te kijken naar het best passende antwoord en hoe de regels daaraan dienend kunnen zijn.
 

Een fijn team om op terug te vallen.
We zorgen binnen de afdeling Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg goed voor de inwoners, maar ook voor elkaar. Bijvoorbeeld als je met een heftige casus te maken krijgt. Er is dan altijd ruimte om je verhaal te doen bij een collega. Maar ook met vragen kun je altijd bij andere collega’s terecht. Samen komen we verder!
 

Volop afwisseling in je werk.
Geen inwoner van onze gemeente is hetzelfde. Dat geldt ook voor iedere hulpvraag die iemand heeft. Het maakt jouw werk lekker gevarieerd en uitdagend! 

Even voorstellen: Sanne

“Hoe mijn werkdag er ongeveer uitziet? Dat is elke dag anders en je weet het nooit van tevoren. De afwisseling maakt dit werk zo leuk!”, vertelt Sanne Wiefferink. Ze werkt als integraal consulent specialisatie inkomen voor de gemeente Losser. In die functie begeleidt ze mensen met een uitkering.